Aanpak

Triacta is een hands-on investeerder, die samen met ondernemers en managers ondernemingen verbetert, laat groeien en daarmee waarde creëert.

Wij denken niet vanuit spreadsheets. Wij kijken naar de strategie en de praktijk, om te begrijpen wat er nodig is om succesvolle ondernemingen te bouwen. Werken in een team, samen doelen stellen en resultaat boeken, dat is wat ons motiveert en inspireert. Wij ondersteunen de ondernemingen in ons portfolio niet alleen met kapitaal, maar ook met raad en daad.

Samen met het management van ondernemingen stellen we plannen op en bieden ondersteuning waar dat nodig is. Bijvoorbeeld om groei of kostenreductie te realiseren, de organisatie te versterken of grote veranderingen door te voeren. Wij zijn transparant, plezierig om mee samen te werken, grondig en resultaatgericht.

Wij kunnen snel tot een investeringsbeslissing komen, en met een langetermijnhorizon investeren.

Triacta is gefinancierd met Nederlands familie- en ondernemerskapitaal. Daarom zijn we in staat om snel te schakelen, en toekomstgericht te investeren.

Focus

Triacta investeert in middelgrote ondernemingen, met een hoofdkantoor in de Benelux.

Triacta richt zich primair op ondernemingen met een hoofdkantoor in de Benelux, met een omzet tussen de 10 en 100 miljoen euro. Per investering kunnen wij tot 15 miljoen euro vermogen inbrengen. Als er meer equity benodigd is, werken we met kapitaalkrachtige co-investeerders.

Typen transacties die goed bij ons passen zijn bijvoorbeeld:

  • corporate carve-outs, waarbij vaak ontvlechting van de verkoper aan de orde is
  • DGA’s en familiebedrijven, die een gedegen co-investeerder zoeken, of een nieuwe (mede-)aandeelhouder
  • management buy-out/buy-in, waarbij managers een betrouwbare, kundige en inspirerende vermogenspartner zoeken om samen waarde te creëren

We richten ons niet op een bepaalde sector, maar hebben een brede ervaring. Dat geldt binnen B2B onder andere voor productie, handel & distributie en dienstverlening, maar ook voor een aantal B2C-sectoren. Triacta investeert niet in sectoren waar wet- en regelgeving of subsidies een grote rol spelen.